Etter tre år med eng og karenstid var det på høy tid å sette i gang med korn. Vi har lenge vært fasinert av de gamle robuste kornsortene man brukte for tusenvis av år siden, og vi fant ut at emmer ville passe godt på jordene våre.
Emmer eller «tokornshvete» er en urgammel kornsort og er forløperen til spelt. Denne kornsorten oppsto for ca. 380.000 år siden gjennom krysning av to ville gressarter. I middelhavsområdet var emmer den viktigste veksten i flere tusen år, og har vært dyrket i Norden helt siden steinalderen.
Denne kornarten er svært næringsrik, inneholder masse fiber og har et lavt fettinnhold. Den er også kjent for sitt ekstremt skjøre gluten. Selve korner er hardt og trenger forholdsvis lang hevetid i bakst. Dermed egner den seg svært godt surdeig og kaldheving.
Smaken har en nøtteaktig og pikant aroma og gir en mørkere deig. Den egner seg svært godt til å blande med andre melsorter, grove bakster, søte gjærbakster og kaker. På grunn av et snillere gluten tåles emmeren godt av de fleste folk, og blir gjerne brukt av mennesker fordøyelsesbesvær og glutenintoleranser.